Løsningen består av ulike sensorer som registrerer helsedata, som blir sendt kryptert til et digitalt vaktrom. Vaktrommet benyttes av for eksempel sykepleiere i kommunen.

Alle våre løsninger kan benyttes av det offentlige, men også privatpersoner som ønsker ekstra tilsyn og sikkerhet.

I grunnpakken er det to sensorer; et kamera og en sengesensor. Disse sensorene, sammen med helsedataene lagret i det digitale vaktrommet, vil samlet sett gi et bilde av pasientens helsetilstand. Samtidig vil medisinsk personell ha mulighet til å gjøre preventive tiltak for å forhindre forverret helsetilstand, eller å rykke ut ved akutt sykdom.

Det er mulig å benytte seg av flere sensorer, både passive og aktive.

Sengesensor

Denne festes på pasientens seng og registrerer pust og puls. Ut ifra disse opplysningene regner den i tillegg ut andre helseparametere som pulsvariasjon og relativt slagvolum. Disse dataene blir automatisk sendt til det digitale vaktrommet hvor medisinsk personell kan sjekke eller analysere informasjonen.

Sensoren kan også gi beslutningsstøtte ved medisindosering eller aktivitetsmotivasjon. Den registrerer dersom pasienten har vært ute av sengen lenger enn en forhåndsdefinert tid. Slik kan man oppdage om pasienten har fått et illebefinnende, for eksempel under nattlige toalettbesøk.

Medisinsk personell får SMS-varsel om denne type avvik, eller ved unormal puls og respirasjon, og kameraet kan aktiveres for å få en audiovisuell avklaring av situasjonen

Kamera

Kameraet er ikke permanent påskrudd, men aktiveres manuelt av helsepersonellet i det digitale vaktrommet, og virker selvsagt også i mørke. Kameraet er ikke et overvåkningskamera, men et hjelpemiddel for enklere tilsyn – etter avtale med og samtykke fra pasienten.

Aktive sensorer

I tillegg til å benytte seg av sensorene i grunnpakken, kan man også benytte seg av flere sensorer. Vi tilbyr blodsukkerapparat, termometer, blodtrykksapparat, digital vekt og pulsoksymeter.

Blodtrykksapparat

Pulsoksymeter

ipad-4.png


Digitalt vaktrom

Forhåndsgodkjent personell kan få tilgang til vaktrommet via PC eller mobiltelefon, og innlogging foregår med tofaktorautentisering. Her kan man få en oversikt over puls og respirasjon, noe som kan gi bedre grunnlag for medisinering eller for eksempel mosjon og aktivitet. Det digitale vaktrommet sørger for at medisinsk personell får SMS-varsel om sensorene registrerer avvik.