Sengesensoren redder liv

Leder for legevakten i Lillestrøm uttalte den 17. mars til VG at sengesensoren de bruker på pasienter med COVID-19 hittil har reddet 5 liv.

Legevakten i Lillestrøm er en av legevaktene som deltar i forskningsprosjektet med COVID-19 pasienter, ledet av Nasjonalt kompetansesenter for prehospital akuttmedisin (NAKOS), hvor Omsyns sensorer er i bruk. Pasientene overvåkes fra Omsyns responssenter 24/7.

Hvordan virker sengesensoren?

Når hjertet pumper blod ut i hovedpulsåren Aorta, oppstår det vibrasjoner som forplanter seg gjennom kroppen, og videre til sengen man ligger i eller stolen man sitter i. Omsyns sensor registrerer vibrasjonene i sengen eller stolen. Sensoren er en såkalt Ballistokardiografisk sensor og er produsert på Tau utenfor Stavanger etter spesifikasjoner fra Omsyn. Sensoren sender data en gang i sekundet. Gjennom en natt blir dette så mye data at det kan brukes til maskinlæring eller Kunstig Intelligens. Sensor data brukes til å gjenkjenne sykdom, forutsi forverringer og dermed er den et viktig bidrag til å forebygge sykdom - og til å redde liv!

Tilbud til privatpersoner

Omsyn kommer nå med tilbud til privatpersoner. Det kan være til seg selv, eller de som ønsker å føre tilsyn med en pårørende. Det kan for eksempel være situasjoner hvor man ikke fyller kravet for å følges opp av de kommunale tjenester, men hvor pårørende ønsker en ekstra sikkerhet. Pårørende kan velge å følge brukeren selv. Om man ønsker kan Omsyns responssenter - OmsynHjelp - gjennomføre tilsynet hele, eller deler, av tiden.