Avstandsoppfølging av pasienter i karantene eller isolat pga Corona viruset.

Omsyn Heim er et system for avstandsoppfølging av pasienter basert på aktive og passive sensorer, kamera og algoritmebasert beslutningsstøtte.

  • Reduserer antall smittekontakter mellom pasienter/bruker og helsepersonell

  • Helsepersonell i karantene kan utføre tilsyn hjemmefra og dermed være en aktiv ressurs - uten å smitte

Effektiv avstands oppfølging av pasienter med OmsynHeim lar helsepersonell følge sykdomsutviklingen til smittede over tid ved hjelp av automatisk «høsting» av vitale data fra passive og aktive sensorer. Endringer i helsetilstand kan dermed raskt oppdages. Systemet krever ingen spesiell installering utover å koble til strøm. I tillegg må det være mobildekning eller installert bredbånd hos pasient.

 

Brukergrensesnittet «Vaktrommet» gir informasjon om alle måleresultater i sanntid, og er tilgjengelig på PC, nettbrett eller mobiltelefon. «Vaktrommet» er tilgjengelig for både pasient og helsepersonell, og tillater at pasient skriver inn egne symptomer som registreres i en tidsstemplet logg. Dette gjør at pasient kan ha innsyn i og være deltager i eget behandlingsløp. Symptomer kan sammenholdes med fysiologiske målinger fra samme tid.

Kameratilsyn kombinert med varslinger fra sensorer vil kunne redusere behovet for kamera bruk, samtidig som kamera raskt kan bekrefte eller avkrefte om en alarm er reell eller ikke.

 Individualiserte varslinger og automatisert NEWS registreringer (National Early Warning System), vil gi helsepersonell beslutningsstøtte, og hjelpe helsetjenesten i prioriteringsarbeidet i situasjoner med mange pasienter og mangel på personell.

 Siden avstand er uten betydning, vil helsepersonell som er i karantene, men ikke syke, kunne trekkes inn som en ressurs i pasientarbeidet ved at de kan føre tilsyn med pasienter hjemmefra.

 I situasjoner hvor kommuner ikke selv har kapasitet til å ha tilsyn med alle pasienter som skal følges opp hjemme, kan vi også tilby oppfølging 24/7 fra vårt responssenter. Ta kontakt for nærmere opplysning om dette.

 I samarbeid med NAKOS ved OUS planlegger vi nå et forskningsprosjekt knyttet til avstandsoppfølging av pasienter med COVID-19 smitte. Disse skal behandles hjemme med tilsyn av Omsyn Heim.

 All overføring av data er kryptert, og tilgang til Omsyn Heim gjøres med hjelp av tofaktorautentisering. Alle typer tilsyn i pasienters hjem krever informert samtykke fra pasient, eller vedtak fra relevant myndighet.