Omsyn skal i samarbeid med NAKOS gjennomføre et forskningsprosjekt; hjemmemonitorering av COVID-19 pasienter

Prosjektet ledes av NAKOS (Nasjonal kompetansetjeneste for prehospital akuttmedisin) ved OUS og hvor også universitetet i Bilbao, Spania deltar.

Sensor based vital signs monitoring of patients with clinical manifestation of Covid 19 disease during home isolation, a randomized feasibility study.

er studien som undersøker nytten ved bruk av aktive og passive sensorer på pasienter som har COVID-19 smitte og som følges i hjemmebehandling. Dette er aldri før gjort i en vitenskapelig studie. 

 Pandemien med COVID-19 har gjort denne studien svært viktig. Omsyn Heim kan automatisere NEWS målinger, samtidig som sengesensor gir kontinuerlig informasjon om puls, respirasjon, pulsvariasjon og relativt slagvolum. Dette er parametre som er nyttige både for prognostisering og generelt tilsyn av pasienter med COVID-19 infeksjon.

 Fordelen ved bruk av Omsyn Heims sengesensor er at den måler fysiologiske parametre uten å være nær pasienten, og uten medvirkning fra hverken pasient eller hjelper. Pandemien med Coronaviruset aktualiserte bruken av disse sensorene siden de ut fra en smittevernsprofil vil kunne ha avgjørende betydning i forhold til å identifisere hvilke pasienter som krever sykehusinnleggelse og hvem som kan fortsette behandling hjemme.

 Studien er lagt opp slik at pasienter som får påvist Coronasmitte, men ikke er så syke at de trenger sykehus innleggelse, vil få tilbud om å være med. De som blir med i studien vil bli delt i to grupper. En gruppe får Omsyn Heim med hjem, den andre gruppen (kontroll gruppen) får ikke Omsyn Heim med hjem, men behandles som vanlig med beskjed om å kontakte lege hvis de får feber eller pusteproblemer. Studien starter en av de første dagene.