Omsyn er kåret til ett av verdens 20 mest innovative telemedisinske selskaper Kan kommuner i Norge dra nytte av denne teknologien?

Omsyn er kåret til et av verdens 20 mest innovative telemedisin-selskaper i 2020 av det amerikanske magasinet «Technology Innovators». I siste nummer av magasinet er Vidar Arnulf som er daglig leder for Norsk Telemedisin intervjuet: https://www.technology-innovators.com/omsyn/.

«Det var like mye overraskende som inspirerende at Omsyn fra Norsk Telemedisin er nevnt som et av verdens 20 mest innovative selskaper i 2020», sier Vidar Arnulf. «Jeg tror det er vår satsing på ballistocardiografiske sensorer, og de mulighetene dette åpner for innen medisinen, som har gjort at vi har blitt lagt merke til. Ikke minst de erfaringene vi har gjort i forbindelse med forskningsprosjektet knyttet til Covid-19, har vist hvilket potensiale som ligger i denne teknologien. Idag er wareables som pulsklokker etc vanlig.

"Vår teknologi har vist at det like gjerne kan være stolen eller sengen din som kan overvåke din helse. De sensorene vi er med på å utvikle er slike som måler vitale tegn uten å være nær personen de overvåker,» sier Arnulf og fortsetter: «Telemedisin er et vidt felt som åpner for et mangfold av teknologiske løsninger. Det åpner muligheter for at små lokale selskap kan spille en rolle i en global industri. Det teknologiske mangfoldet åpner for et enda større geografisk mangfold. Dette geografiske mangfoldet kan føre til et skifte av teknologisk innovasjon fra tradisjonelle «techno-hubs» som ex Silicon Valley, til steder man til vanlig ikke assosierer med High Tech innovasjon. Som for eksempel at et lite norsk selskap med kontor i et gammelt varehus på brygga i Stavanger havn, pekes på som et av verdens 20 mest innovative telemedisin selskaper i 2020.»

OmsynHeim har et stort potensiale for innsparinger i kommunenes budsjetter

En av de vanligste spørsmålene vi blir utfordret på når vi selger OmsynHeim, er hvordan kan kommunen forsvare kostnaden med å gå til anskaffelse av OmsynHeim.

Spørsmålet er ofte vanskelig å besvare fordi alle kommuner har ulik profiler på sine hjemmetjenester. For eksempel er forholdet mellom hvor mange man har hjemmetilsyn med, og hvor mange som er innlagt på sykehjem varierende fra kommune til kommune. Ikke minst er avstand et viktig parameter. Hvor mye tid brukes i bil i forhold til tid hos bruker. Bruker de varme hender mer tid på å holde i kalde ratt enn å hjelpe eldre i sine hjem?

Omsyn har nå laget en kalkulator som tar hensyn til en rekke slike forhold for å komme frem til de økonomiske effektene av OmsynHeim. Tabellen under tar utgangspunkt i en tenkt kommune med følgende forutsetninger:

Kommunen gjør 50 hjemmebesøk per døgn. Hjemmesykepleier tilbringer i gjennomsnitt 20 minutter hos bruker (reisetid er ikke medregnet), gjennomsnittlig kjører sykepleier 15 km per besøk (tur-retur), og kjører i gjennomsnitt 50 km/time. Bensinforbruk er 0,5 liter per mil. Bensinen koster 14 kr per liter, og vedlikehold av bil koster 1,74kr per km. Alle besøk gjennomføres med bil.